Amery

AMERY

Hij is klaar om een groter publiek te bereiken. AMERY werd in de radioshow ‘Elton John’s Rocket Hour’ als ‘fabulous’ omschreven.

Tot een jaar terug wist amper iemand af van het bestaan van deze jonge twintiger, waar nu iedereen het catchy zinnetje “Cause I need lovin’ lovin’, I need lovin’ lovin’” staat mee te zingen.

Amery is een 22-jarige jonge zanger die geboren werd in Rwanda en sinds zijn negende in Denderleeuw woont.

Hij raakte op jonge leeftijd gefascineerd door de “Billie Jean” videoclip van Michael Jackson, en kwam tot de conclusie dat dit was wat hij wilde doen. Gewapend met een keyboard en een Afrikaanse drum gaat hij in de sporen van zijn popidool zijn grote droom achterna. Met resultaat, want vandaag wordt hij de Belgische Marvin Gaye genoemd. Feel good pop wordt zijn leven.

Zijn debuut single ‘So Good’ was in 2017 onmiddellijk goed voor duizenden hits op YouTube en al 1,2 miljoen streams op Spotify . Later volgde een tweede nummer: ‘I need lovin’. AMERY werd meteen opgepikt door Elton John, gebombardeerd tot hotshot bij Studio Brussel en grijsgedraaid op MNM Radio. ‘Blame’, vers van de pers, belooft nu al te knallen.

Hou deze jongeman vooral goed in de gaten want Amery zou wel eens snel buiten onze landsgrenzen kunnen gaan treden.

Website

Facebook

19.10u - 20.00u (MAIN)